İçinde bulunduğumuz 21. Yüzyıl dünyasında dijital dünya ya mahsus sistemler nedeniyle hemen hemen tüm ülkeler gönüllü ya da gönülsüz dijitalleşme zorunluluğu içinde olduğu izlenimleri tüm dünyanın yaşamış olduğu geçtiğimiz Corana döneminde güçlü ayak sesleri ile hissedilmiştir. Bu dijital akıllı teknolojilerde de birçok yenilikte olduğu gibi avantajının yanında dezavantajının da yaşanacağının sinyallerini vermiştir.

Biyolojik, psikolojik pandemi savaşlarının yanı sıra ülkelerin 21. Yüzyılda sahip oldukları siber, şantaj, istihbarat, uzay, sosyal medya, kara savaşları vb. tüm kozlarını kullandıkları görülmektedir.

Geçtiğimiz günlerde yaşanan dijital savaşlardan biri de Hizbullah’ın önce çağrı cihazlarına, devamında da telsizleri ve bir hayli sayıda tesisleri patlatılarak, dijital sistemlerle güneş panellerine de zarara uğratmışlardır. Bu Lübnan’daki gerçekleşen dijital saldırı 21. Yüzyıl dünyasında ( geçmiş tarihin birinde köyün birine bir çift taşınmış ve bir gece köyün şüpheci, meraklı kedisi acaba neler oluyor bir bakayım diye kedi deliğinden içeri girdiğin de çifti birbirlerinin mikroplarından korunmak için kekik yağı ile meşgul olduğunu görüp ve çiftle göz göze gelmişler. Tabi çift aşırı bozulmuş buraya gelmenin birde gitmesi var deyip, kedinin ayaklarına içine katran koyduğu ceviz kabuklarına oturtmuş ve dilliğine de kekik yağı sürüp geldiği yerden dışarı bırakmış. Bırakmış bırakmasına ama kedi acıdan koştura koştura köyün dokuz mahallesine de bağıra bağıra içerde olup biteni anlatmış) bu Hizbullah’a yapılan milad olay adeta küresel köy halinde yaşadığımız tüm dünyada psikolojik, sosyolojik, iletişimi etkileme, kitleyi harekete geçirme UYANIŞINI sağlamanın yanı sıra teknolojide şüpheye, blockchain, yapay zeka, dijital dünya ekonomosi, nft ekonomisi, meta verse ekonomisi merakının dijital küresel ayak sesleri hissedilmekte ve bilinmesi gerekmektedir.

Günümüzde ki 8 milyarlık dünyadaki gelişmeler sebebiyle de devletler tüm birimlerini dijital dünyaya taşıma zorunluluğu içinde olup, küresel dünya da küresel köy haline gelen, sosyal medya kullanan kişi sayısı 5 milyardır. Kamu kurumları, hükümet birimleri veri mafyacılığı ile karşı karşıyadır. Kiralık hacker’larla  dijital veri mafyalığı, dünyada sanallaştırıcı birey bilgisayarını hedef alan fit yazılımlarla bilgisayarı kilitleyerek kripto para karşılığında geri vermektedirler.

21. yüzyılın savaşlarının üstünlüğü teknolojik savaş olduğu (tabiri caizse kaçarı göçeri olmadığı) Amerikan ve İngiliz Dış istihbarat başkanlarının ortak yayınladıkları bir makalede de birbirlerine duydukları güvenin gerekçelerinin, kendilerinin teknolojik üstünlüklerinin olduğunu vurgulamışlardır.

Savunma sanayinde de çok hızlı gitmekte olan bir ülkedir, ülkemiz Türkiye.  21. yüzyılda her şey barış içinde, savaş içinde güç haline gelmiştir. Bazı bölgelerde üstünlük için hileler kol gezmektedir. Ülkemiz tüm bunları değerlendirerek, sattığımız ürünleri birçok perspektiften çalışacak güçtedir. Çin’in bir laboratuvar ülkesi olduğu ilk akla gelen ülke olsa da zaten tüm dünya da kainat da Yaratıcıya inananların gözünde bir laboratuvardır. Ülkemde mesela aracıma binip yavaş yavaş giderken. öyle bir açıkları kapatan sistem olmalı ki aracıma gelen siber saldırıyı hissedip hızla karşı hamlede bulunup patlatabilme sevdamın ve benim gibi tüm kıymetli Milletimizin her ferdinin de dijital dünyasında gerektiği zaman gerekli hamlelerde bulunacağına inancım tüm kalbimle tam olup içinde bulunduğumuz ZAMANIN RUHU VE COĞRAFYAMIZA KÜRESEL OLARAK YÜKLENEN MİSYONUN ALTINDAN MHP, ÜÇ HİLAL VE TÜRK MİLLETİMİZİN BİRLİK VE BERABERLİĞİ İLE GERÇEKLEŞTİRİLECEK GÜÇTEDİR.