Dünyayı kasıp kavuran neredeyse 1 yıldır hayatımızın içinde yer eden ve sanki hiç çıkmayacakmış gibi yerleşen coronavirüs...
Hemen hepimiz çeşitli tedbirler ve beslenme takviyeleri ile kapımıza dayanan bu salgın sürecini bertaraf etmeye çalıştık. Ama hayatın gerçeklikleri sosyal yaşamın getirdikleri derken bu virüsle biz de tanışma mecburiyetinde kaldık.
Belirtme ihtiyacı duyduğum bir bahisten açalım konuyu.
ALKÜ Eğitim ve Araştırma Hastanesine test yaptırmaya gittim ve tedavim için ihtiyacım olan ilaçları temin ettim.
Teşekkürü bir vazife olarak gördüğüm için bütün sağlık çalışanlarına ayrı ayrı şükranlarımı iletirim.
Uygulanan tedavi, hastahanenin hijyen konusundaki hassasiyeti ve filyasyon ekiplerini süreci takibi T.C. Anayasası 56. Maddede düzenlendiği gibi devletin ödevlerini yerine getirir biçimdeydi.
Son günlerde salgının yayılım hızı vatandaşın taleplerini karşılamak için özel hastahanelere müracaatı arttırdı. Burada Sağlık Bakanlığı'nın belirlediği limitin üstünde ücret alındığı ile ilgili şikayetler söz konusu olmaya başladı.
Sağlık Bakanlığı'nın genelgesine aykırı olarak özel hastahaneler ücretini devletten karşıladıkları tedavinin, vatandaştan da karşılığını almaya çalışıyor. SGK özel hastahanelerde PCR testi pozitif çıkan hastaların tedavi hizmetlerini karşılıyor. Sağlık Bakanlığı genelgelerinde koronavirüs tedavisine başlanılması halinde muayene katılım payı ve ilave ücret ödenmemesi yer alıyor.
PCR testi pozitif çıkan hastaların tedavi ücretlerini devletten karşılamasına rağmen hastadan da muayene katkı payı ve test ücreti talep edilmekte.
Vatandaşlarımızın bu konuda hastaneden aldıkları ayrıntılı fatura ile bulundukları illerde SGK İl Müdürlüklerine şikayette bulunabileceklerini belirtmekte fayda var.
Pozitif hastaların evde tedavileri devam ederken ağırlaşmaları durumunda, özel hastanelere giderlerse girişlerini acil servisten kırmızı alandan yaptırmalılar.
Özel hastaneler yoğun bakım hastalarından fark alamaz, fark ödemek zorunda kalan vatandaşlar ayrıntılı faturaları ile SGK'ya başvuruda bulunabilirler.
Aşının önümüzdeki günlerde uygulamaya konulmasıyla bu salgın sürecinde son dönemece girileceğini düşünüyor en azından ümit ediyorum.
Aşının geleceğinin duyulması ile farklı seslerde çıkmaya maksadı aşan söylemler maalesef halkın arasına nifak ekercesine atıldı.
Neyse ki gelinen noktada aşı konusunda toplum ortak nihai bir karara varmış, bunun modern tıp tedavi yöntemi olduğu, sevdiklerimizi özellikle büyüklerimizi korumak için zaruri olduğu konusunda konsensus oluşmuştur.
Bu konuda sağlık bakanımız ve sağlıkçılarımızın uyarılarını dikkate alıp aşıyı yaptırmak insanlık görevimizdir.
Bu zorlu süreçte kendilerinden ailelerinden fedakarlık ederek can siperane bir şekilde mücadele eden Türk sağlık çalışanlarına, bütün hastane personellerine ve en önemlisi kutsal vazifelerini yerine getirmeye çalışırken hayatını kaybeden sağlık şehitlerimize şükranlarımızı sunuyoruz.
8 Aralık 1995 günü geçirdiği trafik kazası sonucu aramızdan ayrılan; ahde vefanın adı Ülkü Ocakları EKV Eski Genel Başkanı Gazeteci-Yazar Ali Metin Tokdemir'i minnetle anıyorum. Aziz ruhu şad olsun.
Senin suladığın güller yeşerdi bak Tokdemir...
"Halk içinde mu'teber bir nesne yok devlet gibi, olamaya devlet cihanda bir nefes sıhhat gibi" Kanuni Sultan Süleyman