81 il ve 973 ilçede kurulan toplam 5 bin 600 sandıkta partililer ve vatandaşlar oy kullanma hakkına sahip. Alanya’da da Mahmutlar, Avsallar ve Konaklı’da 4 noktada toplam 8 sandık kuruldu. Oy verme işlemi sabah 08.00’de başladı.
Önseçimde İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu tek aday olarak yer alıyor. Ankara’da 25, İstanbul’da 39, İzmir’de 30 ilçede ve Türkiye’nin dört bir yanında olduğu gibi Alanya’da da vatandaşlar sandık başına gidiyor.
Dayanışma Sandıkları Herkese Açık!
CHP üyelerinin yanı sıra, partiye üye olmayan vatandaşlar da oy kullanabiliyor. Bunun için “dayanışma sandıkları” adı verilen özel sandıklar oluşturuldu. Üye olmayan vatandaşlar, onsecim.chp.org.tr adresinden kendilerine en yakın sandığı bulup oy kullanma hakkını kullanabiliyor. Alanya’da CHP İlçe Başkanlığı ve çeşitli sosyal mekânlarda (belediye tesisleri, kahvehaneler, düğün salonları gibi) sandıkların kurulduğu ve vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği öğrenildi.
93 Yaşındaki Mustafa Amca’dan Demokrasi Dersi
Seçim heyecanı sürerken, Alanya’da sandık başında örnek bir kararlılık sergileyen 93 yaşındaki Mustafa amca, tüm dikkatleri üzerine çekti. Sabahın ilk saatlerinde sandığa gelen Mustafa amca, demokrasinin yaşının olmadığını bir kez daha kanıtladı.
ş
CHP Antalya Milletvekili Sururi Çorabatır ve CHP Alanya İlçe Başkanı Bülent Kandemir de sabahın erken saatlerinde sandıkları ziyaret ederek vatandaşlarla buluştu. Çorabatır, “93 yaşındaki Mustafa amcamızın azmi hepimize örnek olsun. Tüm vatandaşlarımızı iradelerine sahip çıkmaya davet ediyorum,” dedi.
Alanya’da vatandaşların oy kullanma hakkına yoğun ilgi gösterdiği gözlemlenirken, dayanışma sandıkları sayesinde çok daha geniş bir katılım sağlanması bekleniyor.