Serdaroğlu, "Yüksek enflasyon nedeniyle turizm beldelerinde fiyatlar artıyor ve bu durum turistleri olumsuz etkiliyor. Özellikle Alanya, bu pahalılıktan en çok etkilenen yerlerden biri oldu. Esnaf kan ağlıyor, çünkü gelen turistler yüksek fiyatlar yüzünden alışveriş yapmaktan çekiniyor. Her şey dahil sisteminin yaygınlaşmasıyla turistler otellerinden çıkmıyor, alışveriş için güvenli buldukları AVM'lere yöneliyorlar. Bu da yerel esnafı ciddi anlamda zorluyor," dedi.
Alanya'nın tarihi ve doğal güzellikleri, dünyanın en uzun plajları ve uzun turizm sezonu gibi avantajlarına dikkat çeken Serdaroğlu, "Alanya, sahip olduğu potansiyeli kullanamıyor ve turizm politikalarındaki yanlışlıklar nedeniyle zarar görüyor. Yüksek enflasyon, otel sistemlerindeki uygulamalar ve emlak sektöründeki kiralama mevzuatlarının değişmesi gibi etkenler, turistleri daha ucuz ülkelere yönlendiriyor," ifadelerini kullandı.
Serdaroğlu, turizm sektöründeki iş adamları, turizm işletme sahipleri, esnaf odaları, dernekler ve siyasi partilerin ortak akıl ile projeler üretip önlem alması gerektiğini belirtti. Alanya'nın hak ettiği konuma gelmesi için etkin bir lobiciliğin şart olduğunu vurgulayan Serdaroğlu, "Alanya'nın kendi içinde sorunlarla boğuşmak yerine, turizmden en iyi şekilde faydalanması gerekiyor. Alınan kararların kâr ve zarar açısından değerlendirilmesi ve gerekli mercilere baskı yapılması şart," dedi.
Son olarak, her şey dahil sisteminin Alanya'ya zarar verdiğini ve gelen turistin kalitesini düşürdüğünü ifade eden Serdaroğlu, "Kaliteli turistin bıraktığı döviz, esnafa eşit şekilde dağılım sağlamalıdır. Alanya'nın turizmden faydalanıp iyiye gitmesi için bu döviz akışı çok önemlidir," diyerek sözlerini tamamladı.