TANI:
Günümüzdeki veriler ışığında Trombofili Paneli, Romatolojik Antikor Testleri, Mikrobiyolojik Testler, Şeker Yükleme Testi yapmak gereksiz görünmektedir.
Gerçekten TGK’ya sebep olduğu bilinen ve tedavi ile sonuç alınabilen durumlar kadın veya erkekteki Kromozom Anomalilerinin bir bölümü, Rahim ile ilgili anomaliler ve Antifosfolipid Sendromudur.Kromozom Anomalilerinden Translokasyon ve Mozaisizmde PGT-A yapılarak sağlam embriyo seçilir. PGT-A tüp bebek yapılmasını gerektiren bir girişimdir. Laboratuvar ortamında geliştirilen embriyolardan alınan hücreler genetik olarak incelenerek sağlam olanlar kullanılır.Rahimle ilgili problemlerden Perde (Septum), T ve Y şeklindeki rahimler Histeroskopi adı verilen teknikle düzeltilebilir. Bu operasyonlara ne zaman başvurulması gerektiği son yılların en güncel ve tartışmalı konusudur diyebiliriz. Operasyon kararı dikkatle alınmalıdır. Bir veya iki Yarım Rahim olması halinde ise yapılacak bir operasyon yoktur. Bununla birlikte bu durumdaki birçok kadın bebeğini canlı doğuma kadar taşıyabilmektedir. Bu oran ilk gebelikler için 1/3, sonraki gebeliklerde daha yüksektir. Bununla birlikte Yarım Rahimi olan birçok kadının durumundan haberi bile olmadan canlı doğum yapıyor olduğu da akılda tutulması gereken bir gerçektir.
Antifosfolipid sendromunda tedavi Heparin benzeri iğnelerve aspirinle yapılır. Diabet, Tiroid ve Polikistik Over gibi diğer hormonalproblemler ve vitamin eksiklikleri de uygun şekildedüzeltilmelidir.