61 Ruhsatsız Tabanca Ele Geçirildi 61 Ruhsatsız Tabanca Ele Geçirildi

“İŞLETMELERE RUHSAT İÇİN ÖNCE ÖN ONAY VERECEĞİZ”
Ruhsat konusunda yapılan denetimlerin ve atılan adımların esnaflar tarafından da destek gördüğünün altını çizen Başkan Özçelik, “Şu ana kadar hiçbir işletmeyi ruhsatı yok diye kapatmadık. Üçüncü gidişimizde bir ceza uygulama durumunda kaldık ama hiçbir işletmeyi, emniyeti ilgilendiren bir olay olmadıysa kapatmadık. Yılbaşına kadar da hiçbir işletmeyi kapatmayı düşünmüyoruz ve metrekare başına yetersiz olanlara da destek olmaya devam ediyoruz. Onların da ruhsatlanmalarını sağlayacağız. Bu arada çalışmalarımızı epey bir yere kadar getirdik. Çalışmamızı bitirdiğimizde hangi sektörde dükkân açacaksa, restoran bar, bakkal, market, tuhafiye, terzi, berber, kuaför açacaksa, önce belediyeye gelmesini ve açmak istediği yerin standartlara ve belirlenen şartlara uyup uymadığını görmesi gerekiyor. Bir ön onay belgesi vereceğiz ve sonra işlemlerine devam edecekler. Çünkü şu ana kadar yapılan işlemlerin içerisinde görüyoruz ki herhangi bir esnaf arkadaşımız herhangi bir yerden dükkânı tutuyor, içerisine onlarca, yüzlerce lira masraf ediyor. Vergi Dairesi’ne gidip, vergi levhasını alıyor, ondan sonra da ‘ben geldim bana bir ruhsat verin’ diyor. Önünden arkasından bir yerinden dolayı ruhsat alamazsa, ruhsatsız bir işletme oluyor. Bunun için bir çalışma yapıyoruz. Uzun zamandır ruhsat var mı, yok mu araştırması yapıyoruz. Bunu yaparken, ruhsat alamama sebeplerini araştırdık. 1 Eylül’den önce bir şekilde ruhsatlanamamış olanlara elinde 31 Ağustos itibariyle fişi, faturası olanlara belirli toleranslar göstererek onların ruhsat almasını sağlayacağız ama 1 Eylül’den sonra insanların belediyeye gelip şartları sağlayıp sağlayamadığına bakmasını istiyoruz ki ileride ben bu kadar masraf ettim ne olacak demesin” şeklinde konuştu. 
“HİÇBİR VATANDAŞIMIZIN KAZIKLANMASINA MÜSAADE ETMEYECEĞİZ”
Başkan Özçelik açıklamalarına şöyle devam etti, “Benim yıllardır aklımda olan bir konu var. İki tane bakkal dükkânın yan yana açılmasını istemiyoruz, iki tane tuhafiyenin yan yana açılmasını istemiyoruz, iki tane restoran vardır, birisi Çin yemeği yapar birisi Adana yapar. O konu ayrı ama temel olarak aynı işletmelerin yan yana olup birbirleri ile rekabet edip, kazançlarını düşürmesini istemiyoruz. Bu çalışmayı tamamladığımızda zaten hem kendi arkadaşlarımızla hem de sizlerle bunun üzerinden hep beraber geçeceğiz. Böyle bir planlamayla yola devam etmek istiyoruz. Hiçbir esnafın fiyatına karışmak gibi bir düşüncemiz de yok ama hizmet fiyat oranında hiçbir vatandaşımızın veya hiçbir misafirimizin amiyane tabirle kazıklanmasına da müsaade etmeyeceğiz. İnşallah belirli bir zamanı tamamladığımız ve kendimiz için milat belirlediğimiz 1 Ocak’tan sonra herkes alacağı ürünün fiyatını gittiği işletmenin önünde görecek. Aynı ürünü birisi 10 liraya birisi 15 liraya satarsa satsın hizmet farkı vardır. Hizmetinde kalite farkı vardır ama bu orandan taviz vermeyeceğiz. 10 birime ürün satılıyor, ne kadar yüksek fiyat tutarsanız tutun 10 birim bile çok kazıkken, 50 birim fiyat yazanlara asla müsaade etmeyeceğiz.” 
“SİNEKLE UĞRAŞMAYIP GÖLÜ KURUTACAĞIZ”
Asayiş olaylarını ilgilendiren konularla ilgili bir atasözünden örnek veren Başkan Osman Tarık Özçelik, “Bir de özellikle polis ya da jandarmanın müdahalesine sebep olan asayiş ve kavga gibi sıkıntılı olayların meydana geldiği yerlerde, sinekle uğraşmayıp, gölü kurutacağız. Bu durumlara izin vermeyeceğiz. Belediye seçiminin hemen arkasından yaptığımız birtakım çalışmalar vardı. Portakal büfeleri ile ilgili bir çalışma vardı ama onları kaldırmadık. Biz, kendilerine, '1 Kasım’a kadar dursun, sonra kaldıracağız' demiştik. Çünkü sezonluk malını alan oldu ve 'en azından sezonu geçirin' dedik. 1 Kasım’dan sonra portakal büfeleri yerinden almaya başlayacağız. Yeni dönemimiz Alanya için hayırlı uğurlu olur inşallah” dedi. 

Editör: Hüseyin Kalaycı