Alman tur operatörü FTI, Haziran ayının başında iflas bayrağını çektikten sonra, Münih Yerel Mahkemesi’nde iflas davası açıldı. Şirket, sosyal medya hesaplarından "Her yolculuğun bir sonu vardır" başlığıyla yayınladığı duygusal bir mesajla müşterilerine ve ortaklarına veda etti.

FTI, iflas davasının ardından tüm çalışanlarının işine son verileceğini ve sosyal medya hesaplarının kapatılacağını duyurdu. Yapılan açıklamada, "Müşterilerimize ‘#creatingjourneystoremember’ (Unutulmaz gezilerin mimarı) hashtagi ile turlar sunmayı çok isterdik, ancak yolun sonuna geldik" ifadelerine yer verildi. Şirket, sadık müşterilerine ve ortaklarına teşekkür ederek, tüm çalışanlarına iş arayışlarında başarılar diledi.

İflas sürecinde FTI’ın mali yükümlülüklerini karşılamak için varlıklarının yeterli olduğu belirtilirken, bu süreçte Raiffeisen Touristik Group'un hisseleri ve çeşitli markaların satışından elde edilen gelirlerin kullanılacağı bildirildi.

Alanya'da FTI'nın İflası Sonrası Endişeler

FTI’nın iflası, Türkiye’de özellikle Alanya bölgesinde turizm sektöründe endişe yaratmıştı. Alanya Turistik İşletmeciler Derneği (ALTİD) ve Alanya Turizm Tanıtma Vakfı (ALTAV) yetkilileri, durumu değerlendirmek için acil bir toplantı gerçekleştirmişti ALTİD Başkanı Burhan Sili, iflasın ardından Alanya’da konaklayan misafirlerle ilgili şu an için bir sorun olmadığını belirterek, Türk misafirperverliği ile misafirleri mağdur etmeyeceklerini ifade etmişti

Alanya Üniversitesi, Endonezya’nın  Sıralamasında Yer Aldı Alanya Üniversitesi, Endonezya’nın Sıralamasında Yer Aldı

ALTSO Başkanı Eray Erdem ise, otelcilerden konaklayan misafirleri her zamanki ev sahipliği çerçevesinde ağırlamalarını rica etti. Erdem, Almanya’dan gelen uçuşların durdurulmuş olmasına rağmen, sigorta şirketlerinin devrede olduğunu ve misafirlerle ilgili ciddi bir sorun yaşanmayacağını belirtmişti

FTI’nın iflası sonrası Alanya’daki turizm sektörü temsilcileri, yaşanan bu durumun etkilerini en aza indirmek için stratejiler geliştirmeye devam ediyor.