EKONOMİ

Evlenmeden Önce Bu Duruma Dikkat Edin !

Uzman Klinik Psikolog Kaan Üçyıldız konu hakkında önemli bilgiler verdi.


Evlilik öncesinde partnerinizin ailesinden ne kadar bağımsız olduğunu değerlendirmelisiniz. Çünkü aile üyelerinin aşırı müdehalesi ve sınırların belirlenmemesi çiftler arasında çatışmalara ve huzursuzluğa yol açıyor.  

Evlilik, iki insanın hayatlarını birleştirmesi ve yeni bir aile kurabilmesi için önemli bir adımdır. Ancak bu süreçte sadece partneriniz ile değil onun ailesiyle de ilişki kurmanız gerekir. Aileye aşırı bağlı bir partner, sizin ve partneriniz arasındaki dengeyi bozabilir. Aile içi sorunlar ilişkinizi olumsuz etkileyebilir ve hatta ayrılığa dönüşebilir. Partnerinizin, sizin ve ailesi arasında sağlıklı bir ilişki kurabilmesi oldukça önemlidir. Ailesi ve sizin aranızda oluşabilecek olumsuzluklarda yapıcı olabilmeli ve haksızlık karşısında eşini koruyabilmelidir. Sağlıklı bir birliktelik için her iki bireyin de ailelerinden bağımsız bireyler olarak hareket edebilmeleri büyük bir önem taşır.

Ailesine aşırı bağımlı bir partneriniz olduğunu düşünüyorsanız bu durumu değerlendirmek için şu soruları kendinize yöneltmelisiniz.

Kendi fikirlerini ailesine özgür ve dürüst bir şekilde ifade ediyor mu?
Ailesine danışmandan kararlar alıp, uygulayabiliyor mu? 
Ailesinden maddi olarak bağımsız mı?
Sizinle kurduğu ailesi, partneriniz için öncelik mi?
Size ayırdığı zaman, ailesine ayırdığı zamandan fazla mı? 
Yeri geldiğinde ailesine karşı hayır diyebiliyor mu?
Eğer vermiş olduğunuz yanıtların çoğu ‘’evet’’ yerine ‘’hayır’’ ise ailesine bağımlı bir partneriniz olabilir. 

Uzman Klinik Psikolog Kaan Üçyıldız, ''Her bireyin bağımsızlık seviyesi farklıdır. Partnerinizin ailesine aşırı bağlı olması her zaman sorun anlamına gelmez. Önemli olan, partnerinizin sizinle ve ailesiyle sağlıklı bir ilişki kurabilmesidir. Birlikteliğinizde ki her soruna ailesi müdahale ediyor ve partnerinizi her fırsatta sizden uzaklaştırmaya çalışıyorsa bu birliktelikte partnerinizin sınırları belirleyerek koruması gerekmektedir. Birlikteliğinizin sınırlarını beraber belirlediğiniz ve ortak kararlar alabildiğiniz sürece mutlu bir evlilik mümkün olacaktır '' dedi.