Biner, hastaların müşteri olarak görüldüğü bir sistemde sağlık hizmetlerinin niteliğinin düşeceğini ve özellikle büyük şehir hastanelerinin enfeksiyon riski taşıdığını belirtti.

Dr. Biner, sosyal medyada paylaştığı mesajında, “İkibin kişilik hastane olmaz. Olursa, orada hastane enfeksiyonu olur. Yoğun bakıma giren bu enfeksiyondan ölür. Sizler eceli ile sanıyorsunuz ama hasta aslında hastane enfeksiyonundan ölüyor,” ifadelerini kullanarak şehir hastanelerinin büyük ölçüde karmaşa ve hijyen sorunları yaşadığını vurguladı.

Biner, büyük hastaneler yerine şehir geneline yayılmış, daha küçük ve hijyenik hastanelerin kurulması gerektiğini savunarak, “Bir tane şehir hastanesi yerine şehrin dört bir yanına dört küçük hijyenik hastane olmalıydı,” önerisinde bulundu. Doktorların ve hemşirelerin yoğun hasta yükü altında çalışırken hastalara yeterli vakit ayıramadığını ifade eden Biner, mevcut sağlık sisteminin birçok soruna yol açtığını dile getirdi.

"ALKÜ’lü Uzmandan Uyarı: Türkiye’de İyot Eksikliği Hâlen Yaygın" "ALKÜ’lü Uzmandan Uyarı: Türkiye’de İyot Eksikliği Hâlen Yaygın"

Dr. Biner’in bu açıklamaları, şehir hastaneleri modeline yönelik eleştirileri yeniden gündeme taşıyarak, sağlık sektöründe tartışmalara yol açtı.

Editör: Hüseyin Kalaycı