Atom Karınca Rektör Türkdoğan ve ekibi Alanya’yı Geleceğe Taşıyor

Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi (ALKÜ) Rektörü Prof. Dr. Kenan Ahmet Türkdoğan’ı takip eden bir gazeteci olarak, söylemeliyim ki hocamız tam anlamıyla bir “atom karınca” gibi çalışıyor. Göreve geldiği ilk günden itibaren üniversiteyi bölgenin dinamiklerine uygun bir şekilde büyütmek ve geliştirmek adına sayısız projeyi hayata geçirdi ve geçirmeye devam ediyor.

Son olarak, Gazipaşa’ya kurulması planlanan Denizcilik Meslek Yüksekokulu (MYO) için gerçekleştirdiği çalışmalar hepimizin takdirini kazanmış durumda. Alanya gibi denizle iç içe bir bölgede bu adımın çok önceden atılması gerekirdi, ancak geç de olsa doğru bir liderlikle bu eksiklik gideriliyor. Rektörümüz Türkdoğan, bu süreçte Fatsa Deniz Bilimleri Fakültesi ve Fatsa MYO’ya kadar gidip incelemelerde bulundu. Böyle bir vizyona sahip bir ekibin değerini bilmek ve desteklemek hepimizin görevi.

Tabii bu büyük başarıda, ekibin de rolünü unutmamak gerekiyor. ALKÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Oğuz Karahan, sadece bu süreçte değil, üniversitenin bugüne kadar kat ettiği tüm ilerlemelerde uzmanlığı ve bilgi birikimiyle önemli bir pay sahibi. Denizcilik MYO projesinin hayata geçirilmesi için diğer ismini sayamadığımız değerli ALKÜ ekibi de tıpkı bir geminin mürettebatı gibi özveriyle çalışıyor. Bu ekip, Alanya’nın ve Gazipaşa’nın denizcilik alanında önemli bir merkez haline gelmesi için taşın altına elini koymuş durumda.

Rektör Türkdoğan, bir an olsun yerinde durmayan bir lider. Bugün Ankara’da, yarın İstanbul’da; bir bakmışsınız başka illerdeki üniversiteleri ziyaret edip oralardaki başarılı uygulamaları Alanya’ya taşımanın yollarını arıyor. Bu, bir bölgenin kalkınması için vizyoner bir yönetimin ne kadar önemli olduğunu açıkça gösteriyor. Ancak bu başarı bireysel değil, ekip işi. Türkdoğan’ın deyimiyle “dümen sağlam, ekip sağlam.”

Alanya’da 20 bine yakın üniversite öğrencisi bulunuyor. Bu, yalnızca Alanya’nın değil, bölgenin kültürel, ekonomik ve sosyal gelişiminde üniversitenin büyük bir rol oynadığını ortaya koyuyor. Rektör Türkdoğan ve ekibi, bu potansiyeli daha da ileriye taşımak için gecelerini gündüzlerine katarak çalışıyor. Bizler de bu süreçte hem akademik projelere hem de bölgesel kalkınmaya katkı sağlayan hocamızı ve ekibini yalnız bırakmamalıyız.

Denizcilik MYO gibi projelerin hayata geçirilmesi, Alanya ve Gazipaşa’nın ekonomik kalkınmasında olduğu kadar, gençlerin geleceği için de büyük bir adım olacak. Rektörümüzün liyakatle ve özveriyle yürüttüğü bu çalışmaları desteklemek hepimizin sorumluluğu.

Sonuç olarak, Alanya’mız böyle liyakatli ve azimli bir rektör ve ekibi kazandığı için şanslı. Bu süreçte emeği geçen herkesi yürekten kutluyorum. Vesselam, liyakat ve azim birleşince başarı kaçınılmaz oluyor.

Teşekkürler:
Bu önemli fikrin hayata geçirilmesi yönünde destek olan, Denizcilik Meslek Yüksekokulu önerisini ortaya atan ve süreçte büyük katkı sağlayan ALTSO Meclis Üyesi Mehmet Yenialp’e; sürece bilgi birikimiyle katkıda bulunan Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Oğuz Karahan’a ve ismini sayamadığımız tüm değerli ALKÜ ekibine teşekkür ederim. Bu iş bir ekip işi, başarıları daim olsun!