GÜNDEM

Alanya’da İşyurtları Ürün ve El Sanatları Fuarı’nın İkincisi Açıldı

Adalet Bakanlığı Ceza İnfaz Kurumları, Tutukevleri İşyurtları Kurumu ve Alanya Belediyesi iş birliğinde düzenlenen İşyurtları Ürün ve El Sanatları Fuarı’nın ikincisi, Alanya’da coşkuyla açıldı. İskele Şelale Meydanı’nda gerçekleştirilen açılış töreni, 1-5 Haziran tarihleri arasında ziyaretçilere kapılarını açacak olan fuarın startını verdi.

Açılışa Yoğun Katılım

Açılış törenine Antalya Valisi Hulusi Şahin, İşyurtları Daire Başkanı Hüsnü Gezginci, Alanya Kaymakamı Fatih Ürkmezer, Belediye Başkan Vekili Murat Levent Koçak, Cumhuriyet Başsavcısı Celal Tekin, Antalya İl Jandarma Alay Komutan Yardımcısı Albay Engin Burak Mindivanlı, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Hüseyin Direk, İlçe Emniyet Müdürü Murat Kenan Patat, Alanya Ticaret ve Sanayi Odası (ALTSO) Başkanı Eray Erdem, belediye meclis üyeleri ve birçok davetli katıldı.

46 Ceza İnfaz Kurumu İşyurdu Müdürlüğü Katıldı

46 Ceza İnfaz Kurumu İşyurdu Müdürlüğü’nün katıldığı fuarda, işyurdu atölyelerinde hükümlü ve tutuklulara yönelik gerçekleştirilen mesleki eğitimler sonucu üretilen ürünlerin satışı ve tanıtımı yapılıyor. Fuar, Alanya’da ilk kez kurulan İşyurtları Ürün ve El Sanatları Fuarı olma özelliği taşıyor.

Celal Tekin: “Temel Amaç Topluma Yeniden Kazandırmak”

Açılış töreninde konuşan Cumhuriyet Başsavcısı Celal Tekin, ceza infaz kurumlarındaki hükümlü ve tutukluların işyurdu faaliyetlerine katılımını sağlamak, meslek edindirmek ve yeniden suç işlenmesini önlemek amacıyla gerçekleştirilen bu faaliyetlerin önemine dikkat çekti. Tekin, “İşyurtlarında gerçekleştirilen mesleki eğitim çalışmaları ve diğer iyileştirme programlarıyla, hükümlü ve tutuklular tarafından üretilen gıda, tekstil, hediyelik eşya, mobilya ve deri ürünlerinden oluşan yüzlerce çeşit ürün sergileniyor” dedi.

Hüsnü Gezginci: “İşyurtları Dünya’ya Örnek Olan Bir Yapıdır”

İşyurtları Daire Başkanı Hüsnü Gezginci ise, işyurtları kurumunun hükümlü ve tutukluların cezalarının infazı sırasında mesleki eğitimler verilerek, onları topluma kazandırmayı amaçladığını belirtti. Gezginci, “368 İşyurdu Müdürlüğümüz aracılığıyla 200 farklı iş kolunda bin 700’den fazla atölye ve tesisle mesleki eğitimler sırasında yüzlerce ürün üretiliyor. Bu üretimler, yerli ve milli ekonomiye katkı sağlıyor. Ayrıca, eğitimlere katılan hükümlü ve tutuklulara gündelik ücreti ödeniyor, elde edilen kardan pay veriliyor ve kısmi sigortaları yapılarak destek olunuyor” diye konuştu.

Hulusi Şahin: “Herkes İkinci Bir Şansı Hak Eder”

Antalya Valisi Hulusi Şahin, cezaevlerinin sadece cezalandırma değil, ıslah ve topluma yeniden kazandırma işlevine de sahip olduğunu vurguladı. Şahin, “Bir şekilde cezaevine yolunuz düşebilir. Bunu son durak olarak görmemek lazım. Cezaevleri, ıslah, hayata yeniden kazandırma ve ikinci şans verme fonksiyonuna sahiptir. Bu fuar, hükümlülerin ve tutukluların el emeği, göz nuru eserlerini sergileyerek onların topluma kazandırılmasına katkı sağlıyor” dedi.

Yüzlerce Ürün Beğeniye Sunuldu

Fuarda, hükümlü ve tutuklular tarafından üretilen gıdadan tekstile, gümüş işlemeciliğinden ahşap hediyelik eşyaya ve mobilyadan deri ürünlerine kadar yüzlerce çeşit ürün halkın beğenisine sunuluyor. İskele Şelale Meydanı’nda kurulan fuar, 1-5 Haziran tarihlerinde 14:00-22:00 saatleri arasında ziyaret edilebilecek.

Protokol üyelerinin kurdele kesimiyle resmen açılan fuar, davetlilerin stantları gezip ürünleri incelemesiyle devam etti. Alanyalılar, hükümlü ve tutukluların el emeği göz nuru ürünlerine büyük ilgi gösterdi.