İddiaya göre, araç sahibi ile tamirci şanzıman tamiri için 10-13 bin TL arası bir ücrette anlaştı. Tamirci, araçta başka arızalar tespit ederse araç sahibine bildireceğini belirtti. Ancak, bir hafta sonra tamirci aracı teslim ederken, şanzıman dışında başka parçaların da tamir edildiğini ve faturanın 32 bin TL olduğunu bildirdi. Araç sahibi, bu duruma itiraz etti ve sadece anlaştıkları tutarı ödemek istedi. Ve araç sahibi ekledi: Bu tamir edilen yerlerini neden bana bildirmedin diye ustaya iletti. 

Alanya Şoförler Odası’ndan Motorlu Kuryelere Kayıt Uyarısı Alanya Şoförler Odası’ndan Motorlu Kuryelere Kayıt Uyarısı

Tamirci, aracı teslim etmeyi reddederek, ek tamir ücretinin ödenmesini talep etti. Bir ay boyunca süren anlaşmazlık sonunda tamirci, 27 bin TL tamir, 5 bin TL KDV ve 15 bin TL otopark ücreti talep ederek toplam borcu 42 bin TL'ye çıkardı. Usta, bu borç ödenmediği takdirde aracın parçalarını sökeceğini bildirdi.

Araç sahibi durumu kabul etmeyerek polisi çağırdı. Polis, sanayiye giderek tamirciyi durdurdu, ancak aracın parçalarının sökülmeye başlandığı görüldü. Araç, hasar tespiti için Renault bayisine çekiciyle götürüldü ve konu savcılığa taşındı. Şimdi, olay yargıya intikal etmiş durumda.