Alanya Eğitim ve Araştırma Hastanesi (EAH), kemoterapi ve diyaliz hastalarına psikolojik destek sunarak hastaların tedavi sürecinde yaşam kalitesini yükseltmeyi hedefliyor. Hastane yönetimi, diyaliz sorumlu hekimleri, tıbbi onkoloji ve hematoloji uzmanları ile iş birliği yaparak, kemoterapi ve diyaliz hastalarına yönelik bütüncül bir sağlık hizmeti sunmaya başladı.

“Hastaların Yaşam Kalitesi Yükseliyor”

Kemoterapi Ünitesinde aylık 550 hastaya, Diyaliz Ünitesinde ise 98 akut ve kronik hastaya bireysel psikolog desteği sağlanmaya başlandığını belirten Psikolog Hayriye Güzel, tedavi sürecinin getirdiği zorlayıcı etkilere dikkat çekti. Güzel, “Kanser ya da diyaliz tedavisi görmek, hastalarda iş kaybı, ekonomik zorluklar ve sosyal izolasyon gibi olumsuzluklar yaratabiliyor. Bu süreçte kaygı, korku ve çaresizlik gibi duygular yoğunlaşıyor. Uzun süren bu belirtilerle başa çıkmada psikolojik destek, hastalarımıza önemli katkı sağlıyor,” ifadelerini kullandı.

“Psikolojik Destek Tedavi Sürecinde Önemli”

Tıbbi Onkoloji Uzmanları Doç. Dr. İsmail Beypınar ve Dr. Onur Yazdan Balçık ile Hematoloji Uzmanları Dr. Ünal Ataş ve Dr. Fadime Nurcan Alhan, kanser hastalarına yönelik yapılan psikolojik desteğin medikal tedaviye önemli bir katkı sağladığını belirtti. Beypınar, “Araştırmalar, psikolojik desteğin kemoterapi kadar etkili olduğunu gösteriyor. Amacımız, hastalarımızın zorlu süreci daha kolay atlatabilmesi,” diye konuştu.

“Diyaliz Sürecinde Psikolojik Destek”

ALKÜ Tıp Fakültesi Nefroloji Uzmanı Prof. Dr. Zehra Eren ise diyaliz sürecinin hasta psikolojisinde yarattığı olumsuz etkilerden bahsederek, “Böbrek yetmezliği, hastalarımızda hem diyaliz sürecinde hem de nakil döneminde çeşitli psikolojik sorunlara yol açabiliyor. Bu nedenle psikolojik destekle onların yanında olduğumuzu hissettirmek istiyoruz,” dedi.

Dikkat, Uykusuzluk Sizi Kötü Bir İnsan Yapabilir ! Dikkat, Uykusuzluk Sizi Kötü Bir İnsan Yapabilir !

Alanya Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin kemoterapi ve diyaliz hastalarına sağladığı psikolog desteği, hastaların tedavi sürecine olan uyumunu artırırken, yaşam kalitelerini de yükseltmeyi amaçlıyor.

Editör: Hüseyin Kalaycı