Alanya’da 20 Yıldır Sözlü Olarak İdare Edilen Yabancılar Meclisi Resmiyet Kazanıyor!

Alanya’da yaşayan yabancıların temsilini sağlayan ve 2004 yılında dönemin Belediye Başkanı Hasan Sipahioğlu tarafından sözlü olarak oluşturulan Yabancılar Meclisi, 20 yıl boyunca resmi bir statüye sahip olmadan faaliyet gösterdi. Ancak bu durum, Alanya Belediyesi’nin son meclis toplantısında ele alındı ve “Yeni Alanyalılar Meclisi” adıyla resmileştirilmesi için ilk adım atıldı.

Kültür ve Turizm Komisyonu’na Bağlanıyor

Alanya Belediye Meclisi’nde yapılan görüşmeler sonucunda, Yeni Alanyalılar Meclisi’nin belediyenin Kültür ve Turizm Komisyonu çatısı altında faaliyet göstermesi için dilekçe verildi. Bu öneri, komisyonda değerlendirilmek üzere kabul edildi. Resmiyet kazanan yapının, Alanya’da yaşayan 130 farklı ülkeden 45 bin yabancıyı daha güçlü bir şekilde temsil etmesi hedefleniyor.

Yıllardır Resmi Dayanağı Yoktu!

Alanya’da Oteller Yangına Hazır mı? ALTİD’den Açıklama Alanya’da Oteller Yangına Hazır mı? ALTİD’den Açıklama

Alanya Belediye Başkan Danışmanı Abdurrahman Açıkalın, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, Yabancılar Meclisi’nin 20 yıldır sözlü bir yapı olarak varlığını sürdürdüğünü ve hiçbir yasal dayanağının olmadığını vurguladı. Meclisin kurucusu ve uzun yıllar başkanlığını yürüten Abdullah Karaoğlu’nun istifasının ardından, bu yapının dağılmaması için harekete geçtiklerini belirten Açıkalın, “Bu sürecin resmi bir zemine oturtulması gerektiğine inanıyoruz” dedi.

Yeni Yapılanma Nasıl Olacak?

Yeni Alanyalılar Meclisi, Alanya Belediye Başkanı Osman Tarık Özçelik’in başkanlığında faaliyet gösterecek. Meclis bünyesinde;
    •    Genel Başkan, Başkan Yardımcısı ve Genel Sekreter
    •    Kültürel Değişim Komisyonu
    •    Eğitim ve Sürdürülebilirlik Komisyonu
    •    Sosyal Entegrasyon Komisyonu
    •    Sokak Hayvanları Komisyonu
    •    Turizm ve Ekonomik Gelişim Komisyonu
    •    Gençlik Komisyonu

yer alacak. Ayrıca, her komisyonun başkanı en az B1 seviyesinde Türkçe bilmek zorunda olacak.

Alanya’nın çok kültürlü yapısını daha sistemli bir şekilde yönlendirmek ve şehir yönetimine yabancıların katılımını artırmak amacıyla atılan bu adım, kentte yaşayan yabancıların sesi olmayı amaçlıyor.